BLOG

Saját írások

 

Egy nagyon meghatározó és kritikus időszakba szeretnék betekintést nyújtani, mely mindenkit érint: fiatalt, felnőttet, szülőt, tanárt egyaránt. Van akinél viharosan zajlik le, van akinél szélcsendesen, de mindenképp eljön az életünkbe ez a periódus. Egy neves pszichológus, Erik H. Erikson pszichoszociális fejlődésmodelljét venném alapul.

Barátság

2018.01.12

Az ember egy sajátos lehetőséggel rendelkezik: tud társas kapcsolatokat kiépíteni, azon belül is barátokra szert tenni. A barátok fogalma nagyon is az emberre jellemző, hiszen barátok nélkül nem élet az élet, sőt!

A JÓLÉT alapvetően egy közgazdaságtudományi fogalom, melyet több vonatkozásban is használnak. Elsősorban az ember szellemi és anyagi szükségleteinek a kielégítését értjük alatta, másodsorban pedig az egyén vágyainak realitását, azaz azt, hogy az előbbiek teljesülése elérhető közelségbe kerüljön az ember számára.

"Fontos, hogy itt és most jelen legyünk. Nincs múlt és nincs jövő. Az idő nagyon félrevezető dolog. Mindig csak a most létezik. A múlt nyújthat tapasztalatot, de nem élhetjük újra; reménykedhetünk a jövőben, de nem tudjuk, hogy eljön-e." (George Harrison)
© 2024 Husvéti Noémi, Eger
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el